Als zelf creërend mens, geïnspireerd door onze omgeving en ervaringen, ontstaan er eigen inzichten en ideeën. Als deze steeds verder uit lijn met de belangen van de wereld om ons heen komen te staan, wordt het tijd dat we de handen ineen slaan en samenwerken aan projecten die ons weer dichterbij onze eigen natuur brengen. Als we de projecten van anderen blijven volgen, worden wij steeds afhankelijker. Vanaf een afstand kijkend naar de wereld om ons heen, zien wij dit ook gebeuren.

Momenteel zien wij dat belanghebbers voornamelijk bezig zijn met marktverlegging om tot maximale controle te komen. Waarbij wij langzaamaan opgesloten worden in een web van digitale controle middelen, regels en dwang zonder privacy. Wanneer de mens weer vanuit zichzelf leert denken en goede en gezonde keuzes gaat maken, zal hij er net als ons achter komen dat er vele andere mogelijkheden zijn. Die uiteindelijk ons veel beter zullen doen.

Wij van Ondernemend Achterhoek helpen het besef hieromtrent te vergroten door projecten die mens, dier en omgeving goed doen, te laten groeien. Middels onderstaande projecten zetten we reeds kleine, maar wezenlijke stappen. Alle hulp is welkom!

Help jij mee onze projecten te laten groeien door erover te praten, mee te denken of onze inspirerende avonden bij te wonen? Of heb jij een project wat niet kan ontbreken? Laat het ons dan weten.

Jouw bewuste keus

Het platform waar je kunt vinden dat anders doen echt kan. Neem een kijkje en laat je inspireren door mensen die bewust anders doen. Grote kans dat je je eigen gedachten herkent.

Samen
wecken

Zelf grote partijen biologische groenten inkopen en gezamenlijk verwerken tot houdbare producten?

Sluit je dan aan bij ons weckteam en werk in groepsverband mee aan een eigen voedselvoorziening en tegen verspilling van voedsel.

Decentraal internet

Decentraal internet. Eigen internet waar big data geen toegang heeft tot onze gegevens.

Eens in de zoveel tijd verzorgen wij presentaties waarbij alle voordelen duidelijk uitgelegd zullen worden.

Groeiwijs

Jouw talenten maken dat je ergens goed in bent. Door persoonsgericht te werken kun je de beste versie van jezelf te worden. Waarmee je dat wat op jouw pad komt in het leven positief, stabiel en met voor jou en je omgeving goede keuzes kunt doorlopen.

Samen wandelen

Verbindende wandelingen. Elke maand op een mooie locatie in de Achterhoek. Ontmoet inspirerende andere mensen, verbind en groei met elkaar. Deel kennis en ideeën.

Klinkt dit goed voor jou? Schroom niet en meldt je via de ‘samen wandelen’ link aan. We wandelen in een rustig tempo en niet langer dan een uur, zodat iedereen mee kan.

Vereniging gezonde samenleving

Wekelijks gezonde Achterhoekse biologische of bio dynamische groenten, eieren, zuivel, kaas en vlees bestellen via de site en afhalen bij een van onze afhaalpunten in de Achterhoek.

Goede voeding draagt aan vele dingen bij.

De Andere Markt

Waar Achterhoeks vraag en aanbod, in lijn met ons gedachtengoed, samenkomt. Hier kun je kennis, goederen en/of diensten vinden/ presenteren waardoor deze onderling en bij geïnteresseerden meer bekendheid en kans om te groeien krijgt.

Heb jij iets wat op onze markt past? Meldt je dan via bovenstaande link als deelnemer aan.

SDG, wat moeten we ermee?

Naast projecten die ons verbinden, kijken we ook kritisch naar de ontwikkelingen in de samenleving. De Sustainable Development doelen van de VN worden door onze gemeenten uitgerold. Hierover vindt in geen enkel opzicht communicatie met de bevolking plaats.

Het ontbreek velen van ons aan besef omtrent de gevaren en gevolgen hiervan. Wij trekken aan de bel!

Laat je informeren. Interesse? Neem contact op via de link.